Nya inköp till både brud och tärnor

Hej hopp igen

Nu har jag och Karen vart på stan och verkligen fyndat idag =) .Jag blev så glad så GLAD när jag hittade 3 st underkjolar på halva rea priset. Helt perfekt !!
Så nu finns det kjolar till oss alla 3

Det här är Emmas underkjol, det ska sys på lite mera tyll!

Sen kommer vi till min/a kjolar- jo jag köpte 2 st till mig själv för att få den fyllnad jag vill ha

Det här är 1a kjolen som har lite ringar, tog bort 1 ring och kanske tar bort en till, sen satte jag en annan kjol över den och då blev det såhär vackert =)

och jag känner mig nöjd med det


Vidare så hittade vi hårsmycket till båda tärnorna
samt en sjal till den ena tärnan som vi ska sy om lite granna men det kommer att bli superbra till slut- tror vi hihi.
Båda tärnorna ska vi försöka att den har likadana frisyrer så jag ska samla flickorna och göra en test på dem.
Förutom detta smycket så ha den ha lite strass nålar i håret för en lite extra glittrig touch!


och jag säger bara det till er blivande brudar - ge er ut NU och spana i affärerna för nu kan ni verkligen FYNDA big time. Det har jag gjort och jag känner mig så nöjd =) Spciellt när budgeten inte är så hög !!

Tärn stuff day

Godmorgon bloggen

Inatt har jag dessvärre inte sovit så bra, men det är ju inget ovanligt då det gäller mig. Jag såg en film igår ikväll precis innan jag skulle somna och såklart påverkade den filmen mina drömmar.

Idag ska mannen trots förkylning ( me no likey) åka ner till skåne för att gratta sin moster då hon fyller år och själv ska jag följa med min gode vän Karen ut för att försöka få tag på lite wedding stuff.

 

Hon ska ju gifta sig i år + ska hon vara tärna på mitt bröllop. Hon anser att det är en ära att få vara tärna och vill att det ska bli så bra det bara går. Kul med med en sån tärna för bruden tycker jag och det känns tryggt för mig att bara den vetskapen att hon vill göra min dag BRA.

 

och jag bara önskar att ALLA mina tärnor va sådana tyvärr är det inte så. Min andra tärna som råkar vara min syster dotter slänge ur sig något sist vi pratade  via msn som gjorde mig mycket ledsen och som förstörde lite i våran relation. Jag tror inte hon förstod det då , tyvärr

Hon( karen) tyckte igår när vi pratade att det börjar bli hög tid att engagera sig i detta eftersom allt tar sin lilla tid. Så igår provade hon sin tärnklänning ( hon kanske använder samma som bröllops) med ett par skor hon hittade

Klänningen är ostryken och går i silvergrått.

 

Vi snabb testade även en frisyr på henne , men hon har håret på utväxt nu så till själva dagen D så kommer det nog att se bättre ut

Så idag ska vi leta hårsmycken till hennes hår, kolla en tygbit till klänningen som ska sys i ryggen samt kolla efter en fyllig tyllunderkjol . Smycken / halsband samt örhängen är i dagarna inköpta till båda tärnorna )

Kommer att bli en trevlig dag

Hoppas att du får en lika trevlig dag


Att tänka på innan man köper sin brudklänning

Tänk på det här innan du köper klänning

Här är de fem viktigaste sakerna en brud bör tänka på innan hon köper sin brudklänning, enligt Randy Fenoli som hjälper brudar hitta rätt brudklänning i det amerikanska realityprogrammet

"Say Yes to The Dress":1. Parets historia. Allt som ett brudpar säger och gör på sitt bröllop är en reflektion av vilka de är som par; vad de gillar, vad de ogillar, deras hobbys och så vidare. Musiken på bröllopen säger att ”det här är den musik vi gillar att dansa och festa till”, maten säger att ”om du var gäst hemma hos oss är det här den typ av mat vi skulle bjuda på”. Förr i tiden på bröllop valde paret mellan kött, fisk och fågel. Nu för tiden kan de bjuda på sushi för att det representerar dem.
2. Planen. När jag säger plan menar jag budget, plats, vilken tid på dagen bröllopet är och så vidare.
3. Du måste lära dig lite om klänningar och din kropp. Du måste förstå din kropp och hur den ser ut i en klänning.

4. Du måste veta hur du vill se ut på din bröllopsdag. Är du traditionell eller moderiktig? Vill du ha en lågmäld framtoning eller vara sprakande från topp till tå med Swarovskikristaller som lyser i mörkret?
5. Du måste känna dig vacker i klänningen!

 

 

 


Kravatt och näsduk = DONE
Nu har vi köpt kravatten och näsduken till den blivande maken och vi hittade PERFEKT färg =)
Gud va roligt. Nu väntar vi bara på att få hem det

ps.. håll tummarna nu att han trivs i det oxå ;)

Bröllopsbudget

Fördelning av Budgeten

Här är en riktlinje hur fördelningen på er budget kan se ut, originalet kommer från USA.

 

Jag har dock försvenskat den något.

 

48% Bröllopsmiddagen/festen (mat, dryck mm)

13% Fotograf (stillbild och video)

8% Ringar

6% Blommor

6% Klänning

4% Bröllopsmiddagens/festens musik

4% Brudgummens klädsel

2% Hår & makeup

2% Trycksaker

2% Vigselmusik

2% Bröllopstårta

2% Transporter

1% Gåvor/presenter


RSS 2.0