"Vårt bröllop i era händer"

Tidigare i våras kollade jag på "Vårt bröllop i era händer" och även om jag inte gillar det faktum att de påstår att de håller den budget som bruparet har (denna spräcks helt säkert med ett antal tusenlappar varenda gång) så får man mycket inspiration, det var verkligen Vegas- och Inganstil. Lounge, discobollar och kristallkronor.
Vitt och fräscht, och självklart stolsöverdrag:)
Det det låter  kanske lite "bridezilligt" att vilja ha stolsöverdrag, men jag är en tjej som är väldigt mån om att det ska se stilrent ut. Fula stolar får ett rum att se mer stökigt ut. Men på med lite stolsöverdrag över dessa fula stolar så ser det väldigt glammigt ut!

Ja, åter till Vårt bröllop i era händer, när jag såg det ville jag ha ett riktigt lyxigt och med tanke på att deras bröllop ägde rum i en bilverkstad (eller bussgarage eller whatever) så kanske man kan få det lika elegant i en bygdegård el dyl?
Det gäller att man hittar folk som är med på noterna och hjälper en dekorera, annars lär det bli jobbigt ;-)

Lite inspirerande bilder från programmet::

Snyggt eller hur ?

 


Pink cake box

Pink Cake Box Wedding Cakes

Här ska ni verkligen kika in mina vänner och blir INSPIRERAD. Finns hur mkt tårtor som helst
I alla möjliga former-Undrar om dom är lika goda som dem ser ut hihi

Klicka på bilden så kommer ni dit - eller via länken till höger

Inspiring desserts

Here are some inspiring desserts that will have you thinking wedding planning is a piece of cake. As an added bonus, have a Marie Antoinette inspired tasting day with your favorite gal pals - the more the merrier!   

                                                        massa fantasifulla smaskiga tårtor          
                                            

Rosa klara klänningarLooking Back What will you remember when you look back on your wedding? When it comes to your bridal look, first impressions do make a dramatic impact, but let's not forget that for the most part your guests will have a view of your gorgeous back during the ceremony. Create a lasting memory of your wedding day with this modern pretty from Rosa Clara that is sure to capture as much attention from the back as it will from the front . . .

( Vissa inlägg tar jag på engelska, men jag tror jag är förlåten eller hur :-) ) Kika gärna in på rosa klara som är ett spansk märke för deras fantastiska klänningar. bara klicka på länken ovan eller i listan till höger Klänningen ovan är ju fantasktikst vacker eller hur ( dock hade jag önskat en snyggare överdel )

Roliga annorlunda bröllopsfoton

Jag tycker det är så härligt när man kan spexa såhär framför kameran. Det blir lite annorlunda avslappnade bilder
eller vad tycker ni ? Själv skulle jag kunna tänka mig ta några sånna här bilder, men naturlitvis lite mera seriösa med såklart

Helt underbar dekoration

                                                  Underbar dukning

Den här dukningen lockar verkligen mig som är obotlig romantiker-Tänk att få göra någon utav dessa dukningar
Verkligen inspirerande eller hur ?

personlig choklad

Chocomoo

Länken finns bland mina länkar .kika gärna om ni söker lite rolig choklad och annat

Lite inspiration Lila tema

                                                  

Jag blir så inspirerad av att titta på sånna här bildcollage som Tex längst ner i det högra hörnet med stolsöverdragen för det PRECIS så jag har tänkt mig att stolarna ska se ut =) YAY va kul och FINT ! Åhh vad jag längat tills jag får börja DEKORERA =)

Annars om man föredrar den lilte mörkare variaten av lila- dark purple så kanske detta inspirerar dig 

                                        

Twobirds Tärnklänningar

det här med att välja tärnklänning är inte lätt , rena rama djungeln. Valen är  rätt många och svåra, och man vill ju att alla tärnor ska vara nöjda och såklart matcha bruden. Ska man välja samma klänning till alla, samma färg, olika modeller, färger som bara matchar?
För att alla ska få en klänning som passar deras kroppsform bäst kan ett alternativ vara tärnklänningen från märket Two Birds. En klänning som man kan bära på massor av olika sätt. Den finns både i lång och kort modell, och i många olika färger.Välj sedan skor som passar och tärnan är klar =)
 
Besök deras hemsida för att se mer och inspireras.

Nu vet jag...

Märket på klänningen jag efterlyste sist ! Det är en Forever your av 2008 års modell.Nu gäller det att hitta en som passar MIG =)

Göra din egen bröllopstårta

Visst skulle det vara kul att testa på att göra en egen bröllopstårta? Om ni inte vill ge er på att göra den stora tårtan till bröllopet, så varför inte fira ett år efter bröllopet med en egen!

Här har ni några filmer, som beskriver stegvis hur man ska gå tillväga när man gör tårtan!

1. Ställ upp tårtan, http://www.youtube.com/watch?v=3qu9ZtV51RM&feature=channel

2. Dekoration på tårtan, pärlor, http://www.youtube.com/watch?v=KuD3vYplEgg&NR=1

3. Dekorationer på tårtan, http://www.youtube.com/watch?v=jsEpRjYKPRc&feature=channel, blad och rosor.


Gästernas gåvor

Jag har tänkt på det här med gåva till gästerna och tycker det känns ganska tråkigt och dyrt faktikst att skaffa snygga favoraskar för att lägga någon liten chokladbit i och sen står asken där eller slängs.

Så jag har tänk att kanske skulle man kunna ge sånna där smarta påsar med jord och frö i ett till alla tjejerna  som blir det antigen en blomma eller krydda ( som en påm på vårt bröllop ) och hitta på nått grabbigt till killarna. Men VAD skulle då det grabbiga kunna vara ? Det får ju inte vara några stora saker för det fina askarna vill jag ju fortfarande skaffa
MEN chokladbiten skulle jag fortfarande vilja att den låg där =)
Vi har ju tid att fundera ut det här *L* ett heeeelt år närmare bestämt

Usch för det tråkiga vädret idag :(

Härliga tårtor

Som poesi Plastiga brudpar på toppen är ute. Skriv något vackert på tårtan istället. Tårtan kommer från Maisie Fantaisie, www.maisiefantaisie.co.uk.  och på www.savoirdesign.com. Hittar ni flera trendiga tårtor


Cylindervas samt spetsparaply sökesSöker efter dessa saker- Har du nått utav detta eller vet vart jag kan köpa det så hojta gärna till

Tack på förhand

Letar lokal

Varför ska det vara SÅ svårt att hitta en festlokal ? Vi har åkt omkring hela sommaren nästan och letat efter lokal men näe ingen som passar oss.Visseligen vet jag att jag /vi ( mest jag ) har höga krav

Vi letar efter en lokal som ska
- få plats för ca 60 personer
- ha en liten scen + dansgolv
- vi ska kunna ha egen mat och dryck
- ligga i Gävle med omnejd (max 30 min körning)
- få dekorera själva
- ej för hög hyra (inga fantasisummor)

Önskemål är :
- Runda bord
- högt i tak
- nära vatten
- herrgårdsliknande

känner ni till någon  så snälla
skicka mail med så mycket information som möjligt (tex. hemsideadresser, telefon nummer, kontaktperson) till mig

Tärnan provade en klänning idag

Idag va jag på stan med min Tärna och skulle prova klänningar men i den här skit stan så hittade vi inte så många ställen att prova klänningar i. Men en klänning vart det att hon provade iaf även om den va på tok för lång ha ha .

Emma ska ju ha den här klänningen till sin studentbal sen så den kommer att vara lite finare än en vanlig tärnklänning så hon kommer ju att sticka ut lite på det viset 


 

Visst är hon fin i denna Hilary Morgan klänning =)

Vi kommer att träffas på söndag för att kolla vidare på nätet efter klänningar och senare i slutet av denna månad åka till stockholm och prova lite mera. Jättekul

Dags att få fram tärnklänningen

Trots att det ännu är långt kvar ( 1 år ) så ska jag och tärnan ut och börja prova klänningar imorgon för att se vilken modell som passar henne. Min tärna är ju inte speciellt lång och inte speciellt stor heller ( 160 & sx )

Ska se om jag kan ta lite bilder imorgon =)

Behöver eran hjälp NU

Känner någon utav er igen denna klänning ?
Vet ni vad det är för märke och modell på denna ??

HJÄLP- har hittat min drömklänningbaksidan på drömklänningen

SNÄLLA HÖR AV ER !!!


Förälskad

Denna klänning har jag förälskat mig i, det är en Benjamin Roberts (2028), priset är 13900 kronor. Men drömma kan man ju!

Blogg.se är krånglig

Jag kanske flyttar min bröllopsblogg då jag tycker att blogg.se inte är ett bra ställe att blogga på. Måste dem vara så omständig och svårhanterlig ?

Brudklänningar via postorder

Jag har sett att Halens försöker slå sig fram på marknaden genom att börja sälja enklare brudklänningar
Tex denna Brudklänning ( 2495 kr )
 Dock för enkel för min smak och utbudet är än så länge ganska litet.Men det kanske är ett försök som slår väl ut och då kommer det förmodligen att utökas.BRA !!


Bild från min provningHär bilden från min provning och WOW vilken midja man fick i denna klänning =).Dock kommer jag att prova flera klänningar

Idag när prinsen och jag va ute så såg vi faktikst ett bröllop

Tärnan på bilden där har Lila klänning , precis som vi kommer att ha i vårat bröllop.Fint va det

Brudklännings provning

Jag åkte upp till stockholm och bodde en natt på hotell med prinsen, väl där så passade jag på att åka till en del brudbutiker som finns där. Bla till bridaloutlet och det måste jag säga att det va en FANTATIKST personal där. Fast det va stängningsdags så hjälpte dom mig med att prova måånga brudklänningar och tiden gick ÖVER stängningsdags innan jag va klar. På vilka ställen gör dom så ? Händer inte ofta iaf. Jag hittade lite jag vart intresserad av

Bla denna klänning som heter "Emerald"  Kostar 4400 kr
men denna får man vara snabb om man vill ha för den va på utgående.men visst är den vacker =) ?

Sen åkte jag till bröllopskällan och där tyckte jag inte att det va lika bra.

Papper till inbjudningskorten ( en del av dem ) hittade vi dock inne på kreatima =). Toppen !
Så vi ska snart börja göra ett provkort för att se hur det blir. Dock måste jag att det är en hel djungel ute där med olika inbjudninsgkort och ditten och datten och det är skitsvårt om än nästan omöjligt att bestämma sig.

Frieriet

Det första man ska berätta om är kanske själva frieriet eftersom detta är en bröllopsblogg.
Så jag gör det först tänkte jag,so here we go. Min prins friade till mig uppe på en stor kulle i stan där jag bor, som man ser ut över hela stan.Där uppe på 12 slaget på nyårsafton mitt under ett stjärnregn av vitt fyrverkeri tar han fram en blå ask och ni kan ju tro att jag vart snopen * VA vad gör han och vad säger han* samtidigt så tittade jag ju på fyrverkeriet.Det va svårt att höra riktigt vad han sa eftersom det va sånt himla liv . Och det va synd tycker jag men budkapet gick fram och chockad svarade jag JA.

Så nu är bröllopsplaneringen inför nästa år påbörjad !


RSS 2.0