Lekar till bröllopsfesten

Lekfullt på bröllopet

1. Skoleken

Brudparet får ta av sig skorna och ställa sig på varsin stol, så att alla gästerna kan se dem, med ryggarna emot varandra. Sedan ska de hålla en sko av varje i händerna, bruden ska alltså ha sin egen sko i ena handen och sin mans sko i andra. Sedan ställer toastmastern eller toastmadam ett gäng frågor till brudparet som till exempel vem städar mest, vem av er är mest tidsoptimistisk, vem är mest morgontrött och så vidare. Så får bruden och brudgummen räcka upp den sko som tillhör den de tycker passar bäst in på frågan. De kan även välja att räcka upp båda skorna om de tycker att båda gör det lika mycket.

                  

2. Vandrande paket

Låt ett stort paket vandra mellan bröllopsgästerna. När musiken stannar får den som håller i paketet just då öppna det. Inuti ligger ett nytt paket med en lapp på där det står exempelvis ge till tjejen med den kortaste kjolen och så får tjejen öppna det. Inuti ligger återigen ett nytt paket med en lapp som till exempel ge till mannen med den roligaste slipsen och så vidare. På det sista paketet står det ge till det vackraste paret, det vill säga brudparet och så får de en liten present.

 3. Presentationsleken

Toastparet har förberett frågor om gästerna och de som känner sig träffade får resa sig upp. Exempelvis brudens barndomskamrater, alla som någon gång varit kära i brudgummen, de som gått i samma klass som bruden och de som är kusin till brudgummen med mera. En bra lek för att få gästerna att lära känna varandra och veta vilken relation gästerna har till brudparet.

 4. Tipspromenad

En tipspromenad med frågor om brudparet där brudparet själva inte får medverka kan bli en bra paus där brudparet kan andas ut lite. Det kräver att man har tänkt till lite när det gäller frågorna och hittat några roliga och gärna pinsamma saker till exempel från deras barndom. När frågorna ska rättas får brudparet ställa sig upp och svara på frågorna, som de då helst inte ska ha sett innan.

 5. Gissa reklamen

Gästerna delas upp i lag och så får de bestämma ett lagnamn. Sedan har toastmadam eller toastmastern förberett antingen reklam låtar som spelas upp eller så läser de upp reklam slogans, till exempel ”om du får oväntat besök”. Laget som kan svaret eller vill gissa får ropa sitt lagnamn och sedan komma med svaret, i det här fallet ”Gevalia”.

 
Finns massor med roliga lekar för festen som inte tar timmar att genomföra, för det får det inte göra. Då lessnar gästerna fort. men jag tänkte att jag skulle tipsa om dessa så länge. sko leken tror jag nog vi kör och kanske tipsrundan

Designer utförsäljning i helgen

 
Ska du till London i helgen? Har du inte hittat drömklänningen ännu? Nu har du chansen att fynda en designerklänning, till 70 % rea!

The Designer Wedding Dress Sale går av stapeln under lördagen den 28 och söndagen den 29 november på Thistle Hotel i londonstadsdelen Marble Arch.
Klicka på länken nedan så kan du läsa mera och boka din biljett

http://www.bridaldesignersale.com/BridalDesignerSale/bds.nsf/Home?OpenForm

Synd att man inte ska till London denna helgen då *L*

Brudgummen

Hittade denna siten enbart för brudgummen- som ju också ska ha en egen sida =)

www.brudgummen.se

Kika in får ni se

Jag tycker att fracken samt frockcoaten är snyggast

vad tycker du ?

Fast i letandet

Vi är fortfarande efter bara 9 månder kvar, fortfarande fast i lokalletandet *suck* vart finns det där underbart ljusa lokalen där vi får plats med våra runda bord, en liten scen, liten bar och stora dansgolv ??
Maten & drickan vill vi sköta själva och det är DÄR det ofta skiter sig :(

Såå frustereande

Vart finns du ??

Till min älskling

                       Detta inlägg är tillägnat min älskling.
Du är mitt allt.
Du äger mitt hjärta nu och för alltid.
I bra och dåliga stunder har vi varandra och jag kan inte tänka mig att dela något av mitt liv med någon annan än dig älskling.
Jag längtar till den dagen då alla andra får dela våran kärlek till varandra.
Älskling?
Tänk vad en reklamlänk till spraychatten ledde till :)

. . . älskar dig mer än alla månar, solar, stjärnor & planeter älskling . .

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den , allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Kärleken upphör aldrig."

Bröllopsskor

Bröllopsskor till din bröllopsklänning
                                

 Innan du väljer skor så måste du veta vilken klänning du ska ha. Om klänningen är så kort att skorna syns så ställs det andra krav på skorna. De måste då passa ihop med klänningen. Om skorna inte kommer att synas så kan man i princip ha vilka bekväma skor som helst. Det är dock inte så roligt att använda skor som inte känns fräscha om man lagt ner tid och pengar på att hitta en vacker bröllopsklänning.

kraven på skorna är följande:

  • Skorna måste vara mycket bekväma. Du ska kunna ha dom på dig under en hel dag utan att få skavsår eller andra problem.
  • Du ska kunna dansa i skorna.
  • Om skorna syns under klänningen så måste dessa matcha klänningen. Att skorna matchar klänningen behöver inte betyda att de är samma färg.
  • Om skorna syns är det viktigt att dessa inte upplevs som stora och klumpiga, eller på annat sätt dominerar.
  • Välj skor som du är bekväm att gå i. Är du ovan vid högklackade skor så träna att gå i skorna hemma under ett par dagar innan bröllopet.

Hoppas detta är till hjälp =)


Allt om festenYAY nu har nya nummret av Allt om festen kommit och idag ska jag fika med min tärna så då kan jag passa på att köpa ett ex av tidningen .Till skillnad från alla andra brudtidningar så kostar den inte skjortan heller =) me like
Fler som ska köpa ?

Unik morgongåva

Vill man göra något speciellt för sin käraste så kan man beställa en låt till honom/henne

Kika här om ni är nyfikna

RSS 2.0