Lekar till bröllopsfesten

Lekfullt på bröllopet

1. Skoleken

Brudparet får ta av sig skorna och ställa sig på varsin stol, så att alla gästerna kan se dem, med ryggarna emot varandra. Sedan ska de hålla en sko av varje i händerna, bruden ska alltså ha sin egen sko i ena handen och sin mans sko i andra. Sedan ställer toastmastern eller toastmadam ett gäng frågor till brudparet som till exempel vem städar mest, vem av er är mest tidsoptimistisk, vem är mest morgontrött och så vidare. Så får bruden och brudgummen räcka upp den sko som tillhör den de tycker passar bäst in på frågan. De kan även välja att räcka upp båda skorna om de tycker att båda gör det lika mycket.

                  

2. Vandrande paket

Låt ett stort paket vandra mellan bröllopsgästerna. När musiken stannar får den som håller i paketet just då öppna det. Inuti ligger ett nytt paket med en lapp på där det står exempelvis ge till tjejen med den kortaste kjolen och så får tjejen öppna det. Inuti ligger återigen ett nytt paket med en lapp som till exempel ge till mannen med den roligaste slipsen och så vidare. På det sista paketet står det ge till det vackraste paret, det vill säga brudparet och så får de en liten present.

 3. Presentationsleken

Toastparet har förberett frågor om gästerna och de som känner sig träffade får resa sig upp. Exempelvis brudens barndomskamrater, alla som någon gång varit kära i brudgummen, de som gått i samma klass som bruden och de som är kusin till brudgummen med mera. En bra lek för att få gästerna att lära känna varandra och veta vilken relation gästerna har till brudparet.

 4. Tipspromenad

En tipspromenad med frågor om brudparet där brudparet själva inte får medverka kan bli en bra paus där brudparet kan andas ut lite. Det kräver att man har tänkt till lite när det gäller frågorna och hittat några roliga och gärna pinsamma saker till exempel från deras barndom. När frågorna ska rättas får brudparet ställa sig upp och svara på frågorna, som de då helst inte ska ha sett innan.

 5. Gissa reklamen

Gästerna delas upp i lag och så får de bestämma ett lagnamn. Sedan har toastmadam eller toastmastern förberett antingen reklam låtar som spelas upp eller så läser de upp reklam slogans, till exempel ”om du får oväntat besök”. Laget som kan svaret eller vill gissa får ropa sitt lagnamn och sedan komma med svaret, i det här fallet ”Gevalia”.

 
Finns massor med roliga lekar för festen som inte tar timmar att genomföra, för det får det inte göra. Då lessnar gästerna fort. men jag tänkte att jag skulle tipsa om dessa så länge. sko leken tror jag nog vi kör och kanske tipsrundan

Kommentarer
Postat av: bettertogether

Hej! Jag kopierar dina lektips och sätter i min egen blogg för att tipsa toastmasters om dem ;) Jag kan länka hit!

2009-11-25 @ 18:39:08
URL: http://bettertogethers.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0