Gräset är inte alltid grönare på andra sidan

När man har levt i en relation länge och livet mer eller mindre går på rutin (Att livet går på rutin i perioder är väl snarare regel än undantag) så blir det ju såklart svackor. tror inte det finns ett förhållande som håller rak linje hela tiden. Man är INTE sådär himlastormande kär hela tiden utan det blir lite av en bergochdalbana.
Under svackorna kan hjärnan spela en ett litet spratt t.ex.

- Har vi växt ifrån varandra ?
- Ska jag avsluta förhållandet ?
- Den söte killen/tjejen på jobbet flirtar, ska jag svara på det ?


Men då kan jag meddela att det ÄR naturligt att bli attraherad av andra hur mkt man än älskar varandra. Det kommer alltid finnas andra att attraheras av och få bekräftelse av...Man känner sig ju som en mer spännande, attraktiv, smartare, snyggare människa när man får uppmärksamhet och bekräftelse av andra och det är bara mänskligt att bli nyfiken på "mer"....MEN gräset är inte alltid grönare på andra sidan!
Det måste man få klart för sig.

Hur kär man än är och hur lycklig man än är så blir det ju vardag i alla relationer och det går upp och ner...
I vissa perioder har man inte ork och energi att anstränga sig till hundra procent i relationen, det kan vara stressigt på jobbet, sjukdomar och andra saker som händer i livet som gör att man inte kan/vill/orkar prioritera sin partner och relation 24-7.
Huvudsaken är ju att dessa perioder inte utvecklar sig till relationens normaltillstånd. En svår sak under såna perioder är att INTE inbilla sig att "den söta killen/tjejen på jobbet" skulle vara en bättre partner/ge mer uppmärksamhet/vara en övermänniska som är så perfekt så man skulle aldrig gräla etc......
Hur bra/snygg/spännande/intelligent/sexig en person än är så skulle det bli vardag ÄVEN med den personen! Det blir inte bättre att börja om med någon annan.. trust me!

Bara för att man blivit attraherad av andra så betyder inte det att ni glidit ifrån varandra! Däremot betyder det att ni behöver jobba på er relation, ni behöver ge varandra och relationen tid och energi. Ni behöver uppvakta varandra och göra små gulliga saker för varandra. Kärlek är inte bara en känsla, det är också ett aktivt beslut att välja varandra dag efter dag och att anstränga sig för att känna känslor för varandra. Tänk på alla år ni faktiskt investerat i relationen. Ens kärlek är ju faktiskt ens bästa vän med.

Och tänk på att ALLT löser sig med BRA kommuntikation. Det är A OCH O i ett förhållande

Jag har valt att leva med min man för att han inte bara är min älskare, utan också min bästa vän, som jag vill dela både glada och svåra tider med, för alltid.ALLTID!

Och för det flesta par så kan bröllopsstressen ställa till det lite och många tror sig ha fått "kalla fötter".Det är bara normal, men Lugn det ordnar sig - allt blir bra !

Det finns inte ett par i hela världen som aldrig kommer behöva jobba på sin relation.

Nää gräset ÄR inte grönare på andra sidan


Kommentarer
Postat av: emilie

Så bra o fint skrivit!! O så sant! Lycka till med din kärleksrelation!

2011-05-01 @ 17:40:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0